Вівторок, 9 листопада, 2021 | Eindhoven | DAF Trucks N.V.

DAF ПОЧИНАЄ СЕРІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО ВАНТАЖІВОК НОВОГО ПОКОЛІННЯ


Завантажити

На першому тижні листопада в Ейндховені стартувало серійне виробництво вантажівок DAF нового покоління. Перший автомобіль, що зійшов з конвеєра — XG+ червоного кольору, оснащений 12,9-літровим двигуном PACCAR MX-13, — у присутності мера Ейндховена Джона Йоррітсми (John Jorritsma) і президента DAF Trucks Гаррі Уолтерса (Harry Wolters) був переданий керуючому директору та власнику компанії Verbeek Agra Vision – Андре Вербеєк (André Verbeek).

DAF став першим виробником вантажної техніки, який представив абсолютно нове покоління тягачів, розроблене відповідно до нових вимог ЄС щодо маси та габаритів.

«DAF — не просто перша, а єдина компанія, яка це зробила, — підкреслив президент DAF Trucks Гаррі Уолтерс. — Це означає, що наші нові магістральні тягачі — XF, XG та XG+ стануть еталоном у галузі з погляду економічності, безпеки та комфорту. Поліпшення цих показників було основним мотивом рішення Європейської комісії, яка надала учасникам більше можливостей для розробки нових, досконаліших кабін. Подовживши передню частину на 16 см і приділивши максимум уваги аеродинаміці, ми змогли знизити витрату палива на 10% і приблизно стільки ж скоротити викиди CO2».

Місце дії - Brainport Eindhoven

Мер Ейндховена Джон Йоррітсма з гордістю відзначив успіхи свого міста, що виступає центром інноваційного кластера Brainport Eindhoven. «Ця знаменна подія сталася в Ейндховені – місті технологій, дизайну та знань. Те, що саме тут компанія DAF сьогодні запускає серійне виробництво високотехнологічних, революційних вантажівок нового покоління, є найкращою характеристикою нашого міста».

Нове покоління вантажівок DAF створено на базі абсолютно нової платформи, яка повністю готова для використання силових ліній майбутнього, які зараз розробляють DAF і працюють на альтернативних джерелах енергії — електриці та водні.

Новий стандарт комфорту водія

Перший автомобіль нового покоління був переданий Андре Вербеєку, керуючому директору і власнику нідерландської компанії Verbeek Agra Vision, що займається внутрішніми і міжнародними перевезеннями м'яса птиці і яєць і має парк з 30 вантажівок, 25 з яких — марки DAF. Знаковий XG+ надійде у розпорядження дочірньої компанії Hennentransport Hooijer. «Нарівні з неперевершеною надійністю та низьким рівнем витрат на кілометр шляху важливим аргументом на користь нашого рішення обрати DAF став визначний рівень комфорту для водія, – пояснює Андре Вербеєк. — Представивши нову флагманську модель XG+, DAF вкотре задає нові стандарти. Сьогодні це дуже важливий чинник за умов дефіциту водіїв».


02 DAF Trucks Employees celebrate start of production of New Generation DAF trucks.jpg

Знайди найближчого дилера DAF