П'ятниця, 3 січня, 2020 | Eindhoven

DAF CF ELECTRIC ПРОЇХАВ 150 000 ЕЛЕКТРИЧНИХ КІЛОМЕТРІВ


Завантажити

150 000 електричних кілометрів пробігу – це майже чотири рази навколо земної кулі - це колосальний практичний досвід використання CF Electric декількома клієнтами, накопичений компанією DAF. Високотехнологічні автомобілі з електроприводом VDL E-power щодня використовуються для доставки продуктів харчування та транспортування контейнерів. 

У червні DAF CF Electric був удостоєний престижної нагороди Green Truck Logistics Solution 2019 за впровадження нових технологій для становлення інноваційних перспективних логістичних процесів в Європі. Все більше і більше міст заявляють про свій намір в найближчому майбутньому дозволити в'їзд в центральні райони тільки безшумним автомобілів, які не виробляють шкідливих викидів. DAF CF Electric відповідає цим вимогам. 

Продажі обмеженими серіями 

Пройшов рік з того моменту, коли перший автомобіль CF Electric був доставлений власникові. За минулий період компанія DAF зібрала безліч даних про використання шести електроприводних вантажівок. Крім іншого, на основі цих даних була розроблена нова версія моделі під внутрішньою назвою "Фаза 2", що оснащена новою панеллю приладів і програмним забезпеченням нового покоління. 

"Ми підійшли до того моменту, коли можна запустити продажу CF Electric обмеженими серіями, - коментує Річард Зінк, член ради директорів і керівник відділу маркетингу та продажів. - Поки мова йде про декілька десятків автомобілів в рік. Для гарантії бездоганної якості ми запускаємо виробництво в контрольованому режимі. Паралельно, крок за кроком, ми будемо працювати над мережею сервісних центрів для електромобілів. Тягач CF Electric зараз доступний для замовлення в Нідерландах, Бельгії і Німеччини (Північний Рейн-Вестфалія). В залежності від наявності в регіоні інфраструктури для зарядки акумуляторів і можливостей післяпродажного обслуговування, будуть розглянуті перспективи продажів в інших країнах Європи ". 

Економічне обґрунтування

Використання CF Electric допомогло клієнтам скласти економічне обґрунтування для придбання електроприводних вантажівки і випробувати його в повсякденній роботі. У той час, як протягом перших кількох тижнів власники CF Electric використовували лише обмежену частину від наявного запасу ходу в 100 кілометрів, зараз у деяких транспортних операторів електромобілі проїжджають до 250 кілометрів на день.
"Це питання продуманого планування поїздок, - розповідає Річард Зінк. - Можливість швидкої зарядки акумуляторів - при наявності необхідного обладнання, повна зарядка займає трохи більше 30 хвилин - означає, що при необхідності можна легко і швидко забезпечити додатковий кілометраж". 

18 годин на добу, 7 днів на тиждень 

Клієнти DAF Jumbo, Simon Loos і Tinie Manders Transport з Нідерландів і Rhenus Group з Німеччини мають в своєму автопарку модель CF Electric. У Tinie Manders електроприводна вантажівка використовується дуже інтенсивно: тягач вже проїхав більше 30000 км; він працює сім днів на тиждень з шостої ранку до півночі. У коло його завдань, як правило, входять короткі переїзди в регіоні Ейндховена. 

"CF Electric так само надійний, як і будь-яка інша вантажівка DAF, - коментує Евеліна Мандерс, співкерівник Tinie Manders Transport. - Планування поїздок і управління електроприводною вантажівкою вимагає альтернативного підходу. Вам необхідно підбирати маршрут під автомобіль, а не навпаки. Крім того, для максимально ефективного використання вантажівки важливо мати можливість зарядки акумуляторів під час навантаження і розвантаження. З урахуванням цих двох нюансів електроприводний автомобіль може стати чудовою альтернативою для міських перевезень ". 

Нещодавно компанії DAF і VDL Group оголосили про плани запуску в експлуатацію чотирьох повністю електричних тривісний сміттєвозів CF Electric для вивезення сміття з міських районів з нульовим рівнем викидів. 

Про моделі DAF CF Electric 

DAF CF Electric - це повністю електричний тягач 4x2, розроблений для перевезень в межах міста з одноосьовими або двовісними причепами та повною масою до 37 тонн. Автомобіль створений на базі DAF CF - "International Truck of the Year 2018" - і має повністю електричну систему приводу завдяки технології E-Power від VDL. У серці інтелектуального силового блоку знаходиться електродвигун на 210 кВт, який живиться від блоку літій-іонних акумуляторів з загальною ємністю 170 кВт год. CF Electric має запас ходу близько 100 км, що дозволяє використовувати його для транспортування великих обсягів вантажів в сегменті міських перевезень. 

DAF CF Electric - Технічні характеристики 

Маса тягача: 9700 кг 
Електродвигун: 210 кВт 
Крутний момент 2000 Нм 
Ємність акумуляторів: 170 кВт год 
Запас ходу повністю зарядженого автомобіля близько 100 км 
Швидка зарядка акумуляторів: 35 хвилин (при 300 кВт)

DAF VDL CF Electric 2.jpg

Знайди найближчого дилера DAF